PENGHUJUNG MASA

Sedar tak sedar rupanya, aku dah 5 tahun di UPM. Universiti yang banyak memberi aku erti hidup. Disini, pelbagai cerita ku peroleh. Temui rakan-rakan yang baik budi pekerti, kuat semangat, periang, kuat merajuk, dan macam2 lagi.

Aku tak mampu nak ungkap segala kisah hidup disini. Aku temui rakan-rakan dari segenap pelusuk Malaysia. Aku temui rakan-rakan dari segenap dunia. Syukur tak terhingga diberi kesempatan ini.

5 tahun di alam universiti membuatkan aku sedikit matang dalam tindakan. Sedikit sahaja…masih banyak yang perlu aku belajar dan teroka di dunia luar. Aku agak teruja tapi aku masih tidak tahu apakah akan aku hadapi di masa akan datang.

Aku tak sabar nak ke penghujung masa di dalam dunia ijazah sarjana. Dunia yang penuh dengan pelbagai cerita. Suka, duka, keghairahan, keazaman, ketabahan, kesabaran dan angan-angan yang tidak pernah berhenti

Soal masa depan yang masih dalam proses perancangan. Adakala aku gentar tentang masa depan. Tapi, aku perlu tempoh dengan semangat kental dan semangat juang yang kuat. Jangan mengalah dan putus asa.

Moga di penghujung masa dunia degree ini bisa melakar sejarah buat aku.Aku mahu bersiap sedia memberi khidmat buat masyarakat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s